Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tove Alexandersson överlägsen på ultra-SM: ”Stabilt – helt enligt planen”

Som väntat var det ingen som kunde hota Tove Alexandersson när ultra-SM avgjordes utanför Örebro.
Stora Tuna-orienteraren vann med hela 15 minuters marginal.

Ultra-SM är ett riktigt kraftprov med tävlingstider som hamnar på över två timmar för de bästa orienterarna.

Lägg därtill en mycket tuff bana i Klunkhyttan utanför Örebro.

– Det var tufft på flera sätt, både banan och terrängen, säger Tove Alexandersson i ett pressmeddelande.

Men Tove hade ändå inga större problem att bemästra de tuffa förhållandena och var som väntat överlägsen. Stora Tuna-löparen som i fjol tog VM-guld på både medel- och långdistans vann med 15 minuters marginal till tvåan Anna Wehlin, Skogspojkarna.

– Det var ett stabilt lopp och helt enligt planen. Jag var ensam i skogen för det mesta, säger Alexandersson som sprang i mål på tiden 2.14.02.

Flera av landets främsta orienterare fanns inte med, vilket Sporten tidigare skrivit om. Men för Tove blev det ändå en start.

– Jo, jag hade väl lite tankar på att inte starta. För det har varit en tuff vår med avslutning av Swedish League i Bollnäs nästa helg. Men jag bestämde mig för att springa.

FÖR PLUSKUNDER: Landslaget nobbar orienterings-SM i Lekhyttan – utom superstjärnan Tove Alexandersson: "SM är viktigt"

Trea i loppet kom Maria Magnusson, Sävedalden. Magnusson är från Örebro och har KFUM Örebro som moderklubb. Tidigare var hon trea på natt-SM.Stora Tuna fick ytterligare en medaljör när Viktor Svensk sprang in som tvåa i H18 elit, 47 sekunder bakom segraren August Mollén, OK Denseln.

Herrklassen vanns som väntat av Gustav Bergman, OK Ravinen som var närmare tre minuter snabbare än Marcus Millegård. Trea var Fredrik Eliasson från IK Stern.

– Jag bommade en del i början. Och fick springa ensam rätt mycket. Det var först vid varvningen jag förstod att jag var med i täten. Och att det fanns en bra chans till seger, säger Gustav Bergman.

Resultat, SM ultralång

Damer, 16840 m

1) Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, 2.14.02, 2) Anna Wehlin, Skogspojkarnas OK, +15.57, 3) Maria Magnusson, Sävedalens AIK, +16.14.

Herrar, 20920 m

1) Gustav Bergman, OK Ravinen, 2.23.08, 2) Marcus Millegård, Sävedalens AIK, +2.32, 3) Fredrik Eliasson, IK Stern, +8.57