Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tove Styrke

POP. 2009 stod då 16-åriga Tove Styrke i "Idol"-studion och rev av en cover på The Killers "All these things I've done" som fick håren att resa sig på armarna. Året därpå släppte hon ett självbetitlat debutalbum men försvann plötsligt 2012. Det blev för mycket, hon gick in i väggen. Att nu komma tillbaka med en popsmocka som "Kiddo" är inget annat än imponerande.

På "Kiddo" har Styrke samlat låtskrivarna Linnea Henriksson, Annika Norlin och Janne Kask samt producenten Johan "Familjen" Karlsson. Det är inga duvungar direkt: som bäddat för att det ska bli bra. Men utan driv och begåvning från huvudpersonen hade det aldrig funkat. Det här är hennes egen kompromisslösa skiva. Det innebär fullt utvecklad, lekfull men samtidigt oerhört professionell urban elektronisk pop. Soundet är både moget och uppfriskande, och man är galen om man inte anar referenser som Robyn, MIA och Tove Lo.

Tove Styrke hyllar Britney, smyger in Beyoncé-referenser, knyter näven och levererar låtar som garanterat blir hits här hemma och förmodligen utomlands. Kanske var det tur att hon avbröt den där utlandslanseringen för ett par år sedan. För popmässigt sett är "Kiddo" dåtiden, framtiden och samtiden på en och samma gång, kids.

Bästa låt: "Even if I'm loud it doesen't mean I'm talking to you".