Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trädgårdarna, där vill jag bo!

Annons

Fast inte än förstås, jag är ju bara 60++. Men jag har svårt att tänka mig ett bättre boende när man blir riktigt gammal och inte klarar sig själv! Tycker dessutom att jag blivit bra insatt i olika boendemiljöer för äldre. Anledningen är svärmor som kommit till detta toppmoderna boende ute på Vivallaängarna. Jag håller med en sjuksköterska som vi pratade med på Trädgårdarna, om hur hon uttryckte sig:

– Jag blir så glad när jag kommer hit.

Jag måste säga att jag känner likadant! Att ”bli gammal” kommer vi ju de flesta människor att få prova på hur det blir. Lite har jag kanske tänkt tidigare, att ett äldreboende, seniorboende, långvård, det vill man inte ens tänka på.

När man promenerar passagen in mot entrén, kommer den gedigna känslan direkt i kroppen. Det fantastiskt fina byggnadsverket, med en gedigen träkonstruktion rakt igenom. De luftiga utrymmena där ljuset kommer in, skapar en fantastisk miljö. Innergårdarna med sin växtlighet och sina grusgångar. Och inte minst vattenfontänen med den vackra ljuskronan som möter varje besökare. Det känns som att komma till ett Spa!

Den moderna arbetsmetodiken där personal ibland bakar och fixar i den stora ”köksön”, de trevliga aktiviteterna som anordnas. Märkligt nog har det skapats en miljö som man känner att man vill besöka ofta. Dessutom har man öppnat restaurang på nedre botten där man serverar ”förstklassig” mat!

En sådan här boendemiljö önskar jag att alla människor skulle få prova på någon gång i sina liv!

”Anhörig”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel