Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trådlöst nätverk i kommunens lokaler

Snart går det att surfa trådlåst i flera av Laxå kommuns lokaler.

Snart kommer Laxå kommun att kunna erbjuda trådlöst nätverk i flera av kommunens verksamhetslokaler, till exempel skollokaler, Kunskapens Hus, Esab-hallen med flera.

Anledningen till att Laxå kommun kommer att satsa på ett trådlöst nätverk är för att kunna erbjuda föreläsare, konsulter och andra besökare att kunna koppla upp sig på internet. Laxå kommun kommer att dela ut en 24-timmars lösenord för att bibehålla kontroll på omfattningen av den trafik som sker på bredbandet.

Bo Rudolfsson skrev en motion och undrade om inte alla i Laxå centrum kunde få ta del av det trådlösa nätverket.

Ekonomichefen Bo Lindström skriver i ett tjänsteutlåtande att för att kunna erbjuda trådlöst nätverk till alla i centrala Laxå skulle det innebära att kommunen behövde bygga ut IT-infrastrukturen vilket kostar för mycket för Laxå kommun.

I dag förfogar Laxå kommun tillsammans med Hallsbergs kommun och Askersunds kommun över ett bredband som klarar 30 Mbit/sekund.