Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikregler gäller även för cyklister

Replik

.. till ”Orolig cykjlist” i NA den 3 september om cykeltrafiken under järnvägen vid Södra station i Örebro.

Har belyst denna korsning själv och i och med detta kom skylten enkelriktad cykelbana upp för cyklister som kommer uppifrån Krämaren och inte förstår att man inte får cykla över i cykelbanan vid gamla Teliahuset på grund av för smal cykelbana mot Södra Stationen.

Där skulle verkligen Polisen stå 06.45-07.45 och 15-17 och bötfälla alla cyklister som gör trafiköverträdelser. (Har en arbetskamrat som avled vid Vasatunnel när cyklar krokade ihop på grund av smal cykelbana). Man cyklar vid denna korsning inte långt från Södra stationen med livet som insats. Blir riktigt förbannad att andra utsätter mig för livsfara då de varje dag bryter mot lagen.

Snälla Örebro Kommun sätt upp en stor textskylt med Förbjudet att cykla över detta övergångsställe och i tunneln under järnvägen på ena sidan. Den enkelriktade skylten läser inte en enda person.

”Monica, också orolig cyklist”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel