Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränare Axén: Klart att Moberg lämnar ÖSK

Mittbacken Erik Moberg är definitivt ett avslutat kapitel för ÖSK. Beskedet gav tränaren Alexander Axén på torsdagen, tillbaka efter den allsvenska tränarträffen i Abu Dhabi i samband med den svenska landslagsturnén.

ÖSK-tränaren Alexander Axén var på torsdagen tillbaka i vardagen efter fem dagar i solen med landslaget i Förenade arabemiraten.

ÖSK bygger för närvarande 2017 års trupp. Två nyförvärv är redan klara i form av Johan Mårtensson från Helsingborg och Filip Rogic från AFC Eskilstuna.

Men det är bara början.

– Vi ska ha in tre–fyra bra spelare till, det är så det är sagt, klargör Axén.

ÖSK-tränaren vill inte precisera vilka spelartyper som är aktuella.

– Det blir bara dyrare då, säger han med ett litet leende.

En etablerad anfallare ska in och enligt vad NA erfar spanar ÖSK bland annat i den nederländska ligan.

Ni visade intresse för anfallaren Mohamed Bangura som fick ett bättre bud av Dalkurd?

– Ja, fast nej. Vi hörde oss för, men han är inte den typen vi vill ha. Så det lade vi ner ganska snabbt, förklarar Axén.

Läs mer: Ryktades till ÖSK – valde superettaklubb: "Inte intresserad av att spela i allsvenskan för någon annan klubb än AIK"

Medan många supportrar undrar vem som ska göra målen i år så funderar ÖSK-tränaren just nu mest över hur försvarsspelet ska sättas.

Det ska in en ny mittback?

– Det ska in en bra spelare, svarar Axén.

Är Erik Moberg borta ur räkningen?

– Ja.

Försvinner även Robert Åhman Persson?

– Det är inte klart än. Han vill till Kina eller Japan och tjäna pengar. Men blir det inte det så blir det vi, det skulle förvåna mig mycket om det blir någon annan svensk klubb.

– Det är de här äventyren han pratat om och varit jätteöppen med, och vi har högt i tak. Det är inget konstigt med det, fortsätter ÖSK-tränaren.

Axén skapade rubriker i veckan när han kritiserade att fem allsvenska klubbar saknade representanter på tränarträffen i Abu Dhabi.

– Jag förstår att några har fullt upp, men vi jobbar som team. Om inte jag åkt så hade Axel (Kjäll) åkt. Det är inget konstigt med det. Det var det jag var besviken på, att fem lag inte var där. Det kan jag tycka är dåligt, säger han.

ÖSK-tränaren var annars nöjd och belåten med träffen.

– Den var jättebra. Det är jätteviktigt för oss att träffas och diskutera saker. Det är därför vi ha gemensam matchboll för första gången. Det var tre år sedan vi började prata om det. Det blir en kraft när vi tillsammans kommer fram till något och vi tycker samma om jättemycket saker, säger han.

ÖSK saknade representation i årets första landslagstrupp, något som Axén inte har några invändningar mot.

– Ferhard Ayaz kändes lite spännande men jag tyckte att han spelat lite för lite på hösten för att få den chansen. Sen hade Oscar (Jansson) fått stå när Patrik Carlgren sa nej, men hjärnskakningen satte stopp, avslöjar Axén.

ÖSK-tränaren upplever att han har en bra och rak konversation med förbundskapten Janne Andersson men så har de också en god relation sedan flera år tillbaka.

– Janne kommer ju från allsvenskan. Han är jättetydlig med allting och man har en helt annan dialog. När han säger "Alec, har du någon aktuell spelare" så sa jag att jag inte hade det. Maic Sema har varit bra men är för gammal, och så pratade vi om Ayaz. Då sa Janne: "jag har samma känsla" och då blir det lättare än att det ska bli en massa tjafs, framhåller Axén.