Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränarna: "Vi var bästa laget"

Oavgjort länsderby. Men efter slutsignalen tyckte båda tränarna att deras lag skulle ha vunnit.

– Vi är bättre över 90 minuter, säger Degerfors Patrik Werner.

– Vi är det bättre laget, säger ÖSK:s Peo Ljung.

Lagen hade varsin halvlek. Degerfors inledde klart bäst och gick också till halvtidsvila med 1–0-ledning efter straffmål av Daniel Sundgren.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi är klart bättre. Vi skulle bara gjort något mer mål. Bertilsson har ett bra läge och vi har några chanser till. Så vi är lite missnöjda att vi inte leder med mer. Men prestationen är fantastisk, analyserar Patrik Werner de första 45 minuterna.

Framför allt kom hemmalaget fram på ÖSK:s vänsterkant.

– Vi har ingen styr över den alls. I paus ville vi korrigera det plus att vi ville lägga lite mer attityd och karaktär till insatsen, säger Peo Ljung som förklaring till att både Christoffer Wiktorsson och Daniel Gustavsson byttes ut.

In kom Samuel Wowoah och Kalle Holmberg tog ett steg ner när Marcus Pode klev in i anfallet. Plötsligt var ÖSK ett helt annat lag.

– I andra tar vi över och styr som vi vill göra. Vi hade behövt ett mål till bara, säger Peo Ljung.

Är en poäng ändå ett okej resultat?– Nej, absolut inte. Jag tycker vi ska vinna. Vi är det bättre laget och har en stolpe, en ribba och en på mållinjen som jag kan ta fram ur minnet direkt, svarar Ljung men får direkt mothugg av kollegan:

– Då är det inte med här i alla fall, säger Werner och pekar på statistikbladet framför honom. Jag håller inte med honom. Vi orkar inte hålla uppe vårt försvarsspel men tycker samtidigt inte Örebro skapar så mycket. Det var mest skott utifrån. De har mycket boll men på slutet är vi närmst att vinna med De Bruins stolpskott. Vi siktade på att vinna så vi är besvikna.

Spelavbrottet på en dryg halvtimme kom redan efter sju minuter av matchen.

– Tydligen påverkade det oss mer än Degerfors. För vår första halvlek var svag och deras den starkaste perioden. Vår vänsterkant kände vi att det inte fanns någon energi, tryck eller go i. Vi var tvungna att göra något åt det och i andra halvlek blev det mycket, mycket bättre, säger Peo Ljung.

– Men jag är inte nöjd med hur vi ger bort delar av planen i första halvlek. Andra halvlek är det spel mot ett mål.

Vad fick ni tränare för förklaring av domarna till det långa avbrottet?– Jag la mig inte i det överhuvudtaget. För mig var det bara väldigt mycket som var oklart. Men det var en olustig situation helt klart, säger Peo Ljung.

– Han fick något märke på armen, vad det nu kan ha varit, fyller Patrik Werner i.

ÖSK:s Mohammed Saeid tvingades bryta matchen med dryga kvarten kvar.

– Han fick kramp. Jag tror inte det högg till på något sätt i hans gamla lårskada, lugnar Peo Ljung.