Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trängde sig in och pistolhotade pensionärer

Trion trängde sig in i pensionärernas bostad och riktade ett pistolliknande föremål mot dem.Nu åtalas de misstänkta för grovt hemfridsbrott och försök till rån.

Annons

Det var på morgonen den 13 januari som tre män i 20-25-årsåldern försökte råna flera personer i Kumla.

Två av dem var maskerade och försökte först råna en kvinna i en gångtunnel i Kumla. Där riktade en av männen en pistol, som senare visade sig vara en kolsyrepistol, mot kvinnan. Men hon lyckades springa ifrån männen och komma till undsättning.

En stund senare försökte männen råna ett pensionärspar i deras hem. Trion trängde sig in i bostaden och hotade dem med det pistolliknande föremålet och krävde pengar eller guld. Enligt åklagaren var det bara tillfälliga omständigheter som gjorde att brottet inte fullbordades.

Pensionärsparet sade åt dem att de hade blivit upptäckta vilket fick trion att lämna bostaden.

Några dagar efter rånförsöken greps tre män misstänkta för brotten. Två av dem är skrivna i Stockholm, medan den tredje är bosatt i Örebro. Männen nekar till brott.

I åklagarens bevisning finns bland annat dna och fingeravtryck som binder männen till brottsplatsen.