Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trångt på bussen med sommarturlista

Länstrafiken har gått över till sommarturlista två månader tidigare på grund av den pågående pandemin. Detta för att slippa ställa in turer när chaufförer blir sjuka. Det är nog klokt tänkt.

Det innebär dock att det blir färre turer med fler resenärer på bussarna. Detta gäller i synnerhet om bussen passerar en högstadieskola där barn från andra stadsdelar går och som åker buss.

När jag åkte hem i eftermiddags gick det på många ungdomar där. De vet nog inte vad social distans är. De vet i alla fall inte vad det innebär.

De måste naturligtvis kunna ta sig till och från skolan precis som jag måste ta mig till och från jobbet. Problemet är att alla rekommendationer om att hålla avstånd faller platt. Det är mer än en månad kvar tills barnen slutar skolan. Hur har trafikplanerarna på Länstrafiken tänkt egentligen?

”Annika”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel