Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träningsstart mot premiärmotståndaren

I kväll spelar ÖSK säsongens första träningsmatch när allsvenska nykomlingen Åtvidaberg kommer till Behrn arena.

Tränaren Sixten Boström har en ny kompanjon vid sin sida i form av Lars Mosander men spelarmaterialet är snudd på identiskt jämfört med förra säsongen.

ÖSK-tränaren utlovar heller inga större nyheter spelmässigt.

– Vi har samma grund och spelidé, 4-3-3, som tidigare, säger han.

Den 15 mars möts ÖSK och Åtvidaberg i den allsvenska premiären på Behrn arena. Men redan i kväll får premiärmotståndarna känna lite på varandra.

Sixten Boström tar ut laget i dag på förmiddagen. Ett antal spelare saknas av naturliga anledningar. Michael Almebäck och Alejandro Bedoya är på landslagsuppdrag. Magnus Kihlberg har spelförbud av läkare på grund av sin skadade hand.

Tommy Wirtanen, Michael Jidsjö och Gustaf Lundholm har knäproblem. Även Per Johansson och Robin Staaf har lite småskavanker och testas på träningarna före matchen.

Hur viktig är en träningsmatch i januari?– Alla matcher har en betydelse. Nu sätter vi igång en process där vi lever från match till match. Eftersom allsvenskan börjar redan den 15 mars så kommer vi inte att spela så jättemycket träningsmatcher, säger Boström.

I Åtvidaberg gör eventuellt nye finske anfallaren Paulus Roiha debut. Rohia har spelat 17 A-landskamper för Finland och han tecknade ett ettårskontrakt med ÅFF tidigare i veckan.

– Jag hoppas på några minuters spel i alla fall, säger Roiha till Corren.

Värvningen av Roiha är en av ÅFF:s största genom tiderna, även om klubben inte behöver betala ut någon transfersumma eftersom 29-åringen var kontraktslös.

Matchguide

Vad: ÖSK-Åtvidaberg.

När: Klockan 18.30.

Var: Behrn arena.

Följ matchen: Rapporter på na.se.