Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre anhållna för mordet 

(UPPDATERAD 17.13) En kvinna hittades under onsdagskvällen mördad strax utanför Kumla. Polisen har gripit en kvinna och två män för delaktighet i mordet som ska ha begåtts i Askersund. Trion sitter just nu anhållna - och har koppling till brottsoffret, enligt polisen. 

Annons

Båda männen är födda 1990 och misstänks för medhjälp till mord och kvinnan, som är född 1989, är huvudmisstänkt, enligt polisen. Det misstänkta brottet ska ha inträffat i Askersund där polisen har spärrat av en lägenhet som na.se tidigare kunde rapportera om. Men enligt polisen anträffades den döda kvinnokroppen utanför Kumla.

Polisen fick larmet om mordet vid 21.30-tiden på onsdagskvällen och hittade den avlidna kvinnan död utanför Kumla. Vid midnatt fanns polisen på plats med två radiobilar och en piketbuss i närheten av Ytongbanan, enligt en källa till NA.

I samma område, mitt i en crossbana, spärrades ett 50 gånger 50 meter stort område av under torsdagen. Flera avspärrningar sattes upp vid Jonassonska brottet i närheten av badet Hästhagsbrottet.

Vad NA erfar har polisen gjort fynd på platsen i Hällabrottet, ett område som en av de misstänkta gärningsmännen har kopplingar till.

Trion ska ha känt brottsoffret, enligt polisen, men man vill inte ge några kommentarer om vilken koppling de har till varandra.

- Det finns en koppling mellan dem, då de på olika sätt är bekanta. Men exakt vilka kopplingar de har kan jag inte kommentera, säger polisens kommunikationsstrateg Jörgen Westlin.

Polisen spärrade också av en fastighet i Kumla som har med det misstänkta mordet att göra.  

- Orsaken är att vi har hittat något där, säger polisens vakthavande befäl Mats Nylén.

Kvinnan är på sannolika skäl misstänkt medan männen är skäligen misstänkta. Offret är i samma ålder ungefär, enligt polisen.

Är ni säkra på att det handlar om ett mord och inte en olyckshändelse?

- Det är utan tvivel ett mord, säger Mats Nylén

Enligt Mats Nylén letar polisen nu DNA och andra spår på en eller flera platser i länet.Kvinnan som greps anhölls lite senare på den tidiga torsdagsmorgonen av åklagare, enligt Nylén.

En läsare hörde av sig till NA och tipsade om att ni spärrat av en lägenhet i Askersund. Har det någon koppling till mordet?

- Jag vill inte säga något om det, men jag blir inte förvånad av att höra informationen, så kan jag säga.

Vet du mer? Har du bilder? Skicka SMS/MMS till 72019 eller mejla [email protected]