Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre kronor utslaget

Gulddrömmen sprack. De regerande olympiska mästarna Tre kronor förlorade kvartsfinalen mot Slovaken med 3-4.

Sverige inledde matchen avvaktande i lågt tempo. Svenskarna drog på sig flera utvisningar, men tack vare säkert försvarsspel stod det 0-0 efter första perioden.

Slovakien inledde den andra perioden piggare än Sverige. 1-0 och 2-0 kom med mindre än en minuts mellanrum.

Sverige var pressat.

Reduceringsmålet kom 14 minuter in i andra perioden. Den gamle trollkarlen Peter Forsberg passade nätt bakom ryggen fram till Patric Hörnqvist som slog en backhand stolpe in. Kvitteringen kom lika snabbt som Slovakien gjort mål tidigare; bara 37 sekunder efter 2-1 kom 2-2. Henrik Zetterberg slängde in en backhand mot Foppa, men pucken studsade turligt på en slovakisk spelare in i mål.

Efter det fick Sverige ny energi och hade flera farliga anfall. Men efter en olycklig svensk utvisning kunde Slovakien göra 3-2 i slutet av den andra perioden genom ett snyggt skott i krysset av Pavol Demitra.

I den tredje perioden drog Slovakien från till 4-2 genom Tomas Kopecky på en kontring. Daniel Alfredsson gjorde det spännande genom 4-3 strax efteråt. Men Sverige var pressat. Det märktes inte minst på Alfredssons målgest där han nöjde sig med att knyta näven och se sammanbiten ut.

Sverige tog ut målvakten Henrik Lundqvist i sista minuten och hade några halvchanser men luckades inte göra fler mål.

De regerande mästarna är utslagna redan i kvartsfinalen.