Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre månader utan ÖSK-seger – Tankovic frälste Hammarby inför 20 000 åskådare

 
Hammarby – ÖSK 2018
Visa alla artiklar

ÖSK:s djupa formsvacka håller i sig. Laget har fortfarande inte vunnit i höst och på måndagskvällen kom sjätte förlusten på de sju senaste matcherna.
Hammarby vann med 2-0 sedan Muamer Tankovic svarat för båda målen inför 20 803 åskådare på Tele2 arena.

ÖSK drabbades av ett tungt avbräck redan före avspark när lagkaptenen Nordin Gerzic inte kom till spel av privata skäl.

Hammarby satte högsta fart drekt från avspark och det dröjde bara fyra minuter innan Muamer Tankovic elegant sköt 1–0 i bortre krysset efter en snabb omställning.

Hemmalaget fortsatte att ösa på och ÖSK fick nästan enbart gå in för att försvara sig. Ibland såg det ut som om hemmalaget hade powerplay på hockeyvis.

ÖSK lyckades få ett lite större bollinnehav i slutet av halvleken och gästerna hade även några framstötar. Bland annat sköt Nahir Bersara två skott utifrån, ett över och ett som vållade målvakten Johan Wiland vissa problem.

ÖSK ska dock vara glada för att inte Hammarbys ledning var större i halvtid.

I andra halvleken fortsatte Hammarby att trumma på. ÖSK-målvakten Oscar Jansson tvingades till flera kvalificerade parader, bland annat på ett skott från nye anfallaren Vladimir Rodic.

Men ÖSK var inte ofarligt. Michael Omoh fick på en kanon från straffområdeslinjen som Wiland hade vissa bekymmer med.

Efter en timmes spel bytte ÖSK-tränaren Axel Kjäll ut Isaac Boye och slängde in nyförvärvet Johan Bertilsson. Strax senare kom även skyttekungen Kennedy Igboananike, som varit lårskadad och missat de senaste matcherna, in.

Igboananike fick en bra möjlighet direkt när han slängde sig fram på ett inlägg från höger men Hammarbys försvarare Björn Paulsen lyckades avvärja nicken i sista stund.

Men istället för en kvittering avgjorde Muamer Tankovic matchen med sitt andra mål i den 80:e minuten till hemmapublikens stora lycka. Tankovic nickade in ett inlägg från Simon Sandberg sedan ÖSK-försvararen Viktor Tranberg missat markeringen fullständigt.

Det är nu tre månader sedan ÖSK senast vann i allsvenskan. Senaste segern kom hemma mot Kalmar (2–1) den 22 maj. Det är också lagets enda seger på de elva senaste matcherna. Fyra poäng skiljer ner till Brommapojkarna på kvalplatsen.

Närmast väntar Kalmar på Guldfågeln arena, samma lag som ÖSK alltså senast besegrade i allsvenskan.

ÖSK-tränaren om den svåra situationen: "Ingen mår ju bra i det här"

Nästan halva ÖSK-laget underkänt efter ny förlust: ”Inblandad i båda baklängesmålen”

En vinst på elva matcher – Almebäck ändå positiv: ”Helt säker på att det vänder”

Läs ikapp matchrapporten!