Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre örebroare gripna för  miljonrån mot guldbutik

Tre örebroare, 21, 23 och 24 år gamla, sitter just nu gripna misstänkta för ett miljonrån mot en guldsmedsbutik i Skara i lördags.
Sent i går kväll greps ytterligare en person i Örebro efter en biljakt.

Rånet inträffade vid tvåtiden på lördagseftermiddagen i centrala Skara. Fyra gärningsmän stormade in i guldsmedsbutiken.

– Med hjälp av skjutvapen har de sedan hotat personalen och kommit över guldsmycken till ett betydande värde, berättar Eva Karlsson, utredare vid Lidköpingspolisen.

Enligt uppgift rör det sig om miljonbelopp.

Flydde från butiken

Rånarna flydde från butiken, men efter vittnesuppgifter kunde en av rånarna gripas i anslutning till platsen. Strax därefter kunde en andra person gripas. Lite senare kunde en tredje misstänkt rånare gripas i ett skogsparti.

De tre männen, 21, 23 och 24 år gamla, är alla skrivna på adresser i Örebro. Just nu sitter de anhållna hos polisen i Lidköping.

Greps efter biljakt

Sent på söndagskvällen greps ytterligare en person för inblandning i guldsmedsrånet. Mannen är 25 år gammal. Han misstänks också för att ha knivhotat och rånat en kvinna på hennes bil utanför Lidköping på söndagskvällen. En stund senare fick polisen syn på bilen på E20. 25-åringen var, enligt polisens uppgifter, på väg norrut mot Örebro i mycket hög fart. Polisen i Örebro kontaktades och tillsammans med kollegor från Västra Götaland kunde man stoppa och gripa mannen i närheten av Eurostop.

Skriven i Uppsala

Mannen är skriven i Uppsalatrakten. Varför han var på väg till Örebro är i nuläget oklart.

Polisen i Västra Götaland misstänker att han legat och tryckt i ett stall utanför Lidköping innan han tog bilen av kvinnan. Efter gripandet i Örebro fördes han till polisen Lidköping.