Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre steg till god vård i rätt tid

2020 utsågs i början av året till ”Sjuksköterskans och barnmorskans år” av WHO. Syftet var att lyfta professionerna på grund av den livsviktiga roll dessa yrken utgör i samhället samt att belysa att det globalt behövs 9 miljoner barnmorskor och sjuksköterskor innan år 2030 om vi ska kunna uppnå WHO:s hälsomål. Att det skulle bli en pandemi av sällan skådat slag under samma år som tillägnats dessa professioner känns nästan lika surrealistiskt som pandemin gör i sig. Vid det här laget borde alla vara medvetna om att vi verkligen behöver rätt kompetens i vården. Det är en mycket lång och krokig väg, fylld av uppförsbackar som väntar oss, även i vårt land, om vi ska kunna erbjuda god vård i rätt tid till vår befolkning.

Men det behöver inte vara så.

Men ”normalläge” i vården är inget som borde få kallas ”normalt”.

Barnmorskor och sjuksköterskor utgör tillsammans 50 procent av arbetsstyrkan inom sjukvården och 70 procent är kvinnor. Det är en viktig och realistisk förklaring till varför det råder sådan brist på dessa professioner. Under pandemin så har sjuksköterskor stått i frontlinjen och utkämpat en strid som ingen tidigare skådat i vårt avlånga land. Tillsammans med biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor så har sjuksköterskor och barnmorskor haft en obeskrivlig börda på sina axlar under lång tid. Påfrestningen på samhälle, individ och sjukvård är svår att beskriva och även om vi kan skymta ljuset i tunneln nu när vaccinet har lanserats (som också kräver stora insatser från vårdens professioner), så har vi en lång väg kvar innan vi kan återgå till ”normalläge” i vården.

Men ”normalläge” i vården är inget som borde få kallas ”normalt”. Faktum är att utgångsläget innan pandemin var uselt och bristerna var stora och många, varav en av de främsta var just den evighetslånga frånvaron av goda villkor till dessa professioner; något som lett till att arbetsgivare inte kunnat behålla eller rekrytera tillräckligt många inom vård och omsorg. Vårdförbundet har påtalat dessa brister under mycket lång tid och har även gett konkreta förslag på hur dessa ska lösas. Det är ingen snabb lösning. Men med politisk vilja går det att vända skutan åt rätt håll.

►Tillgodose professionerna med tillräckligt attraktiva villkor, något som innefattar skälig löneutveckling som premierar erfarenhet, kunskap och patientnära kontakter.

►Se till att kunskapsnivån motsvarar vårdens utveckling genom att initiera specialistutbildningar för biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och barnmorskor.

►Ersätt aldrig en högre kompetens med en lägre! Det kan ej ske utan risk för patientens hälsa och rimmar inte med vårdens snabba utveckling!

Det räcker inte med hyllningar och applåder!

Om vi ska kunna rida ut stormen av pågående pandemi och ta höjd för kommande kriser, samt kunna hantera den vård som nu fått stå tillbaka, så krävs gemensam kraft från alla politiska riktningar. Vi måste arbeta tillsammans för att få en god, välfungerande vård som kan stå pall för den vård vi behöver kunna tillgodose befolkningen med, även efter pandemin.

De insatser som gjorts inom vården under 2020 och som kommer att behövas en bra bit in i 2021 kan ses som heroiska. Men dessa ”hjältar” behöver goda villkor, löneutveckling och återhämtning. Det räcker inte med hyllningar och applåder!

Åsa Mörner

leg sjuksköterska, leg barnmorska, styrelseledamot i Vårdförbundet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel