Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre vargar fällda i Loka-området under dagen

Från lunchtid och framåt på fredagen fälldes tre vargar av jaktlag i Loka-området.

Den första vargen sköts vid 12-tiden och ska enligt länsstyrelsen ha fällts av samma jaktlag som fällde en varg under torsdagen. Det var också i ungefär samma område. Bara en stund senare fälldes ytterligare två vargar i området.

Länsstyrelsens besiktningsman undersöker under eftermiddagen de skjutna vargarna – det finns just nu inga ytterligare detaljer om dem.

– Nej, innan besiktningen är genomförd har vi inga uppgifter om dem. Det jag vet är att man har använt lapptyg under jakten. Man sätter då upp ett snöre med tyglappar på och styr vargarna till bra skottlägen. Det är ett vanligt förekommande och effektivt sätt att jaga, säger David Höök på Länsstyrelsen i Värmland.

Nu återstår en varg i Loka-området i årets licensjakt. Jakten pågår till den 15 februari – under förutsättning att kvoten inte fyllts innan dess.