Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje gången gillt för Sixten 

Efter två raka uttåg i kvartsfinal har Sixten Boström nu lotsat ÖSK ett steg längre i Svenska cupen.
- Om vi i år menar allvar med att vi är ett bättre lag måste det också synas i resultaten, säger han.

ÖSK-tränaren var nöjd efter slutsignalen på Kopparvallen. Seger utan förlängning och heller inga nya skador i truppen.

- Vi är vidare. Det var det viktigaste med den här matchen, säger Sixten Boström.

Orutinerad startelvaHan ställde upp med ett lag som delvis bestod av spelare som fått begränsad med speltid under vårens allsvenska. Emil Berger startade på den defensiva mittfältspositionen och Robin Staaf centralt i anfallet. Paulinho var tillbaka efter avstängning och Erik Nilsson gick också in på mitten för att nämna två andra skillnader jämfört med Trelleborgsmatchen.

Berger växer- Jag tyckte ändå det var viktigt att behålla tryggheten bakåt. Därifrån kunde vi bygga vårt spel. Sedan valde jag fräscha spelare att fylla på i den här matchen. Om man väljer för många som inte spelat kan det blir svårt att ta ansvar ute på planen, förklarar Sixten Boström sin startelva.

Både Emil Berger och Robin Staaf fick vara kvar hela matchtiden.

- Emil skötte sig klart bättre i dag än i cupmatchen mot Ljungskile. Han växte in i matchen. Och Robin kom med bättre i andra när vi ändrade hans position lite. Dessutom var det roligt han fick göra mål på slutet.

Rolig situationÖSK-tränaren är väl medveten om att segerns betydelse för klubben.

- Vi är ju nu bara en match från att få spela om en titel senare i höst. Och det kan faktiskt också vara så att en finalförlust mot ”rätt lag” kan ge oss en ny plats i Europa. Klart det är roligt att vara i den här situationen, säger Sixten Boström.

Utvilat lag mot HalmstadMen i det korta perspektivet är han ännu mer nöjd att laget nu lyckades vila flera spelare till Halmstadsmatchen på lördag.

- Det ger oss en klart större chans att ställa upp med ett fräscht lag. Och vi har nu klarat av två av tre uppgifter den här veckan trots att vi har folk skadade och borta. Det tycker jag är otroligt starkt, säger Sixten Boström.

Svenska cupen kvartsfinaler:

Åtvidaberg–ÖSK 0–3

Kalmar–Malmö 5–4 (e. straffar)

Falkenberg–IFK Göteborg

Helsingborg–Elfsborg