Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje gången gillt för traktorträff

Nästa lördag den 27 juni är det dags igen för traktorträffen vid Ullergården i Ullersätter.– Huvudsyftet är att träffas, och ha trevligt, säger Christofer Kärrdahl i arrangörsteamet.

I år blir det tredje året för Ullermuller. I fjol samlade evenemanget 75 ekipage. Utgångspunkt och plats för huvudelen av dagen är bygdegården Ullergården mitt i byn. Där fixar föreningen kaffe och korv.

Upprinnelsen till träffen var att Christofer Kärrdahl och några Ullersätterbor en kväll för flera år sedan tog sina traktorer till Nostalgibyn några kilometer från ullersätter. I samband med den utflykten kläcktes idén som gav ett lyckat arrangemang redan första året.

– Vi har satsat på att det ska vara ett familjearrangemang och så enkelt som möjligt, säger Christofer Kärrdahl. Träffen startar klockan tio och håller sedan på tills att deltagarna tröttnar. Mitt i alltsammans körs en runda på cirka en mil över Sverkesta, Fänninge och Rynninge.

– Många tycker att en kort tur är perfekt och slingan går i högervarv, för säkerhetens skull med bara högersvängar och endast en kort sträcka på gamla landsvägen. säger Christofer.

I år har Ullermuller utökats vid Ullergården med fler försäljare än vad det brukar vara. Det som säljs är lokalt producerade, och ofta ätbara, saker.

– Dessutom har vi fått ihop ett hyggligt prisbord. En jury ska utse några trevliga ekipage, kanske det roligaste eller rostigaste. Vi gör det här med glimten i ögat, säger Chritofer Kärrdahl.

Ingen föranmälning krävs och därför kan han inte svara på eller ha någon prognos för hur många deltagare det blir i år.