Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Triathlon rivstartade i 15-gradigt vatten

När andra upplagan av Vretstorps triathlon arrangerades på lördagen hade 66 deltagare tagit sig till den 15-gradiga Gallabergssjön för att testa sina krafter i simning, cykling och löpning.

Att tävla i triathlon i Vretstorp, i Gallabergssjön och i skogarna runt omkring, har på kort tid blivit populärt.

– Förra året var det första och då hade vi knappt 50 deltagare. När vi gick ut med att vi skulle köra i år igen blev det fullt med anmälningar på bara tre dagar. Vi hade 80 platser, men nu på slutet har det kommit några återbud, säger Mikael Gustavsson, som är en av initiativtagarna till Vretstorps triathlon, som arrangeras av Vretstorps IF.

Tävlingen avgörs på två olika distanser, en kort och en lång och för debutanterna Pernilla Lundfeldt och Sanna Bergqvist från Askersund var det korta distansen som gällde.

– Det är en arbetskamrat som fått oss att vara med på triathlon, ingen av oss har prövat det förut. Så målet är förstås att slå hennes tid från förra året, säger Sanna Bergqvist.

– Jag tror att cyklingen blir svårast, det är i alla fall den som vi har tränat minst på, säger Pernilla Lundfeldt.

Årets vinnare i Vretstorps triathlon blev Dan Berglund från Helsingborg på den långa distansen och William Folkö från Kumla på den korta.

–Vi hade ju verkligen tur med vädret och alla verkar glada och nöjda, så det här kommer vi att fortsätta med även nästa år, säger Claes Nilsson, som var en av tävlingsledarna.