Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trippla hattricks i playoffmatchen – Örebro klart för innebandyfesten

Framtiden ser ljus ut för Örebro Innebandy.
På söndagen besegrade juniorlaget Ingarö i playoff och därmed klart för innebandyfesten 13-15 april.

Annons

Att innebandyn i Örebro län är på frammarsch råder inga tvivel om. Örebro Innebandy lyckades säkra kontraktet i debutsäsongen i SSL och har kunnat slussa in talanger som Jacob Embretzen, Emil Ruud och Nils Kero i laget.

Tidigare i år lyckades distriktslaget, pojkar 16 år, vinna SM-guld – det första någonsin för länet.

Och nu finns det läge för nästa stora innebandyframgång. Efter att Örebro Innebandy JAS-lag (juniorlaget) besegrat Ingarö med klara 12–6 i playoff är klubben nu klart för Innebandyfesten.

Efter att Ingarö tagit ledningen vände Örebro till ledning 2–1 efter mål av Jacob Embretzen och Joakim Andersson. De båda slog till igen i andra perioden med ett varsitt mål fram till 4–1 innan Hampus Ardland-Looström utökade till 5–1. Ingarö klev emellan med två reduceringar innan Hampus Håkansson satte 6–3.

Men Ingarö reducerade på nytt och tidigt i tredje skilde bara ett mål när Max Wallin satte 5–6. Men efter att Jacob Embretzen fullbordat sitt hattrick till 7–5 fick Örebro åter luft under vingarna. Hampus Ardland–Looström fyllde på med 8–5 innan Ingarö reducerade på nytt. Det blev hemmalagets sista mål i matchen. Örebro däremot fyllde på med ytterligare fyra mål.

Först satte Jacob Embretzen sitt fjärde mål för dagen, sedan fullbordade Hampus Ardland-Looström sitt hattrick. Två tremålsskyttar i det läget, men det var inte färdigt där med flermålsskyttar.

För i slutet av matchen satte Joakim Andersson sitt tredje och fjärde mål för dagen. Tre spelare gjorde alltså tre mål eller fler i matchen som alltså slutade 12–6.

Innebandyfesten är en uppgörelse mellan de åtta bästa lagen i landet och avgörs i Uppsala 13-15 april.

Det kunde dessutom mycket väl blivit ytterligare ett Örebrolag med på festen. Lillån fick en kanonstart i sin playoffmatch hemma mot Nykvarn och ledde med 5–1 redan i första perioden. Men gästerna kom tillbaka och inför slutperioden skiljde bara ett mål till Lillåns fördel, 7–6. Och i tredje perioden fullbordade Nyvkarn vändningen och vann till slut med 11–8.

(+) LÄS OCKSÅ: Sköt Örebro till SM-guld – med bruten tumme: ”Klippte av änden på en petflaska”