Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Troliga startelvor i superderbyt

Superderbyt mellan ÖSK och Degerfors närmar sig. I ÖSK nickade Daniel Björnquist och Peter Samuelsson ihop på sista träningen och det är ett litet frågetecken ”Dajje”.
För Degerforsstjärnan Niklas Klingberg är säsongen över.

Efter 21 omgångar av superettan har ÖSK 44 poäng och toppar i skrivande stund tabellen. Degerfors är fyra, nio poäng bakom. ÖSK tränade på lördagsförmiddagen på Trängens IP:s naturgräs och kom nästan en timme sent sett till avtalad tid. Anledningen var en längre genomgång som först avverkades. Saknas i ÖSK gör långtidsskadade mittbacken Ilir Berisha. Även Ayanda Nkili, som klev av senast mot Falkenberg, tränade på egen hand och ser av allt att döma inte ut att vara aktuell för start i söndagens derby.

Sett till träningen ser ÖSK ut att starta så här på Stora Valla:

Oscar Jansson – Patrik Haginge, Magnus Wikström, Christoffer Wiktorsson, Daniel Björnquist – Ahmed Yasin, Nordin Gerzic, Mohammed Saeid, Daniel Gustavsson – Kalle Holmberg och Shpetim Hasani.

Ända osäkra kortet är Björnquist som nickade ihop med Peter Samuelsson i slutet av träningen och fick lämna över sin väst till Samuel Wowoah.

– Vi får avvakta och se lite, om smällen tog illa kan symptom visa sig i kväll eller i morgon bitti. Jag hoppas verkligen inte det är något allvarligt. Spelarna ordineras lugn nu, säger ÖSK-tränaren Peo Ljung.

Comeback för Holmberg

Degerfors troliga elva: August Strömberg – Daniel Sundgren, Patrik Anttonen, Andreas Holmberg, Christoffer Eriksson – Erik Jernberg, Tobias Solberg, Amadaiya Rennie, Johan Bertilsson, Ferhad Ayaz – Alexander ”Nutt” Andersson.

För Degerforsmittfältaren och örebroaren Niklas Klingberg är hösten över på fotbollsplanen. På twitter skriver han under lördagen: ”Slut för i år”.

Klingberg opererade ljumske/höft februari 2011 och hösten 2012. Nu ser det ut att bli en tredje gång. ÖSK-värvningen Marcus Astvald får inte spela mot sin gamla klubb, det säger en klausul i kontraktet.