Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Troll tillverkades i trollverkstan

Trollen tog över Tiveds gamla skola under torsdagen. Barnen som besökte trollverkstan tillverkade stentroll av diverse naturmaterial och fick lyssna på spännande trollhistorier från trakten.

Annons

Det är full aktivitet i den gamla skolan. Som en del av Sköna-maj-programmet arrangerar den ekonomiska föreningen BIIA trollverkstad, för att det skulle finnas något att göra för barnen.

Och de gick in med liv och lust för att måla stentrollen, och limma ihop dem. Tyvärr är det lite problem med att få huvudet att sitta ihop med stenen som är kroppen. Noa Hartman visar sitt troll som bara faller isär.

– Äh, jag får ta hem bara huvudet. Det är ändå det som är finast, konstaterar hon.

Hon och klasskompisen Heidi Bötefür tycker det är roligt att göra troll, och de försöker få dem att se söta ut. De tror stenhårt att det finns troll på riktigt i Tiveden.

– Jag är själv ett troll. Jag klipper av mig svansen på morgonen, avslöjar Noa.

Hon ska ta sina stentroll och sätta dem på en mur hemma. De passar bra där eftersom muren är så gammal att det växer en massa mossa på den.

I en annan del av skolan kunde den som föranmält intresse få smaka en internationell lunchbuffé, med godsaker från Irak, Turkiet, Litauen och Italien.

Föreningen BIIA har samarbete med en studiecirkel i Skövde, där många av deltagarna har invandrarbakgrund. Med hjälp av dem har man kunnat laga till mat, som besökarna i Tived kanske aldrig skulle smaka annars.

Ulla Landenmark, kassör och samordnare i BIIA, hoppas på att det kan bli en fortsättning.

– Flera som varit här och ätit har undrat om vi inte kan göra det igen. Det skulle kunna vara mångkulturell mat eller annan mat, säger hon.