Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trotjänare lämnar ÖSK

Ännu en trotjänare lämnar ÖSK. Denna gång på ledarsidan.

Mångårige lagledaren och scoutingansvarige Arvi Taaler slutar vid årsskiftet.

– Vi kunde inte komma överens om mina arbetsuppgifter. Och efter 31 år i klubben är det kanske dags att göra något annat, säger han till NA.

Flera olika uppdragI spelartruppen har veteraner som Fredrik Nordback och Magnus Kihlberg redan tackat för sig. Nu mister klubben också sin mest erfarne ledarprofil. 62-årige Arvi Taaler har inte kommit överens med klubben om en fortsättning. Genom åren har han haft en mängd olika uppdrag i ÖSK men de senaste har tjänsten delats mellan uppgiften som lagledare och scoutingansvarig för tilltänkta nyförvärv.

– Jag kände att jag nu ville koncentrera mig enbart på scoutingjobbet. Det är det jag brinner för. Det har splittrat mig och slitit för hårt att kombinera den uppgiften med lagledarens, berättar han.

Förhandlat hela höstenRedan i september sa Arvi Taaler därför upp sig från sin nuvarande tjänst. Sedan dess har han och klubben förhandlat om en ny framtida roll.

– Vi hittade ingen lösning. Då tycker jag det är bäst att stiga åt sidan, säger han.

Få personar har haft så långvarig anställning i ÖSK som Arvi Taaler. Han har varit allt från cheftränare till ungdomskonsulent. En period under mitten av 2000-talet var han ifrån klubben men återvände för några år sedan igen.

– Jag har sammanlagt 31 år som anställd i ÖSK och har varit involverad i lagverksamhet i 40 år. Då är det kanske också helt naturligt att lämna.

Du ville inte kombinera med något annat uppdrag än lagledarens i ÖSK?– Nej, jag kände att det bara är scouting som gäller för mig framöver. När det inte kunde bli så väljer jag att lämna.

Men Arvi Taaler kommer långt ifrån att sluta jobba med fotboll. Närmast kommer han att fortsätta fullfölja sitt uppdrag som scout i Skandinavien för Premier league-klubben Fulham.

– I samförstånd med ÖSK har jag haft den uppgiften de senaste åren. Nu kan jag jobba mer för dem. Det är en oerhört intressant uppgift.

Läs mer i lördagens NA, papperstidningen!