Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trots skrällen: Norberg tror inte på medalj

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

I OS tog de silver. Men i SM-premiären fick lag Margaretha Sigfridsson stryk direkt. Av två gamla OS-segrare.

Ja, det var självaste Anette Norberg som satte OS-silvermedaljören Margaretha Sigfridssons lag på plats när damernas SM-curling inleddes med en praktskräll i Trängens ishall sent på onsdagskvällen.

Sigfridssons lag hade favör av sista sten i första omgången och hade en 2–1-ledning efter fem av åtta omgångar – men i de tre sista visade Norberg upp hela sin rutin. OS-mästaren från 2006 och 2010 – som har vännen Åsa Linderholm, systern och dito OS-vinnaren Cathrine Lindahl och dottern Therese Westman i laget – la stenen som säkrade två poäng i den sjätte omgången, och var sedan arkitekten bakom stulna poäng både i en sjunde och åttonde omgången. Till slut 5–2 till Norberg.

– Vi spelade bra samtidigt som de inte gjorde sin bästa match och inte riktigt hade ordinare lag, säger Anette ödmjukt.

– Det var egentligen inga speciella situationer. Vi gjorde det bra i de sista omgångarna när vi drog ifrån. Byggde upp ett läge i näst sista omgången och höll undan i den sista, medan de missade några avgörande stenar.

Trots segern vågar den dubbla OS- och trefaldiga VM-segraren inte tro på en SM-medalj.

– Nej, det vet jag inte. Vi hade inte räknat med att vinna i kväll, och det är många tuffa matcher kvar.

Under torsdagen fortsätter gruppspelet för Norbergs del med matcher mot Göteborg klockan 12 och Karlstad klockan 16.

I herrklassen hänger Örebros lag Skårud löst efter dubbla förluster på onsdagen. Blir det förlust även mot Skellefteås lag Melin vid lunchtid på torsdagen är Örebrolaget ute ur hemmaturneringen. Annars väntar ny måstematch klockan 20.

Läs en stor intervju med Anette Norberg – och en artikel om bandymålvakten Jacob Claessons galna inhopp i curlingens SM-turnering – i torsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!