Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trotsade eldningsförbudet och vägrade sluta grilla – polis fick hälla vatten över maten

 
Sommarbränderna 2018
Visa alla artiklar

På söndagseftermiddagen anmäldes det till polisen att några personer grillade vid en rastplats i Ånnaboda. Personerna vägrade sluta när annan allmänhet uppmärksammade dem på eldningsförbudet och brandrisken. Polis kallades därför till platsen.

Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen i Örebro, berättar att någon typ av klotgrill användes och att grillandet inte heller upphörde när polisen kom.

– Man skulle bara grilla klart var svaret vi fick.

Polisen fyllde då en hink med vatten och hällde den över grillen och maten.

– Det blev en annan middag för dem helt enkelt, säger Fredrik Bäcker, som verkligen vill trycka på allvaret i eldningsförbudet och att det är ett extremt läge vi befinner oss i. Nolltolerans gäller.

– Det är ingen rättighet att grilla, det är en lyx.

Under lördagen vädjade polisen också till allmänheten att uppmärksamma eldningsförbudet som råder i länets alla kommuner och sluta grilla. NA berättade då att polisen under helgen fått in många samtal om eldning på allmän plats från oroliga invånare. Att åka runt och uppmana folk att sluta elda tar mycket onödiga resurser förklarade Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.