Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Tryckfriheten är värd obehaget"

Kommunalrådet Staffan Werme hade först ingen lust att ställa upp på NA:s idé om att fejka en förstasida i tryckfrihetens tjänst: – Jag var orolig för hur det skulle tas emot, visst. Men det fick vara värt det, säger han.

När NA får tag i honom vid lunchtid så berättar han hur han mötts av olika reaktioner på sin medverkan:

– En del har berättat att de fick kaffet i vrångstrupen och inte trodde sina ögon. En del har förstås bara orkat läsa framsidan och inte bläddrat vidare och läst det jag skrivit, vilket är synd men förväntat. Men framför allt på mejlen har det kommit väldigt många positiva reaktioner. MVG till NA och till Lutteman till exempel, säger han.

Du tvekade att ställa upp?

– Ja, det gjorde jag först men sen när jag pratade med Markus Lutteman (NA-journalisten som kläckte idén) och vi bestämde att jag skulle få skriva min slutkommentar så stärktes jag i att det var värt besväret.

– Men visst kommer det att missförstås och jag kommer säkert att få många kommentarer på bloggar, det har jag med i beräkningen. Men det är ju också ett led i hela den här demokratiska mijön. Att folk får uttala sig och ge sin röst för obekväma åsikter.