Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trygga barnen och Osten prisades

Barnrättsdagarna pågår för fullt i Conventum i Örebro. På onsdagen delades ett pris ut, för att uppmärksamma insatser som gjorts för att hjälpa barn.

Annons

Priset på 150 000 kronor delas mellan stiftelsen Trygga barnen och regissören Suzanne Osten.

"Suzanne Osten har outtröttligt tagit barnens parti sedan 1970-talet" var en del i motiveringen. Osten, som fram till och med i fjol lett teatern Unga Klara, befinner sig för närvarande på Karibien för att spela in film. Meningen var att hon skulle medverka på länk, men tekniken medgav inte det.

På plats i Conventum var däremot Olivia Trygg, som är generalsekreterare för stiftelsen Trygga barnen.

- Jag blev otroligt glad när jag fick reda på att vi skulle få det här priset. Vi ska öronmärka pengarna till ett koncept som heter "Trygg hand". Det går ut på att vi erbjuder enskilda samtal med barn och unga. Vi kan också följa med unga om de vill ha stöd när de ska träffa socialförvaltningen eller polisen, eller när de går till skolan, säger Olivia Trygg.

Om att dela priset med Suzanne Osten säger Trygg såhär:

- Jag vet att Unga Klara har betytt mycket för många ungdomar. Hon vågar lyfta tabubelagda ämnen.