Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Trygghet hade varit skönare"

Stabil insats efter två bottennapp. Men målvakten Jonas Sandqvist fick summera tredje insatsen i ÖSK-tröjan med ännu en förlust.

ÖSK-målvakten Jonas Sandqvists två första framträdanden i ÖSK-tröjan, 3-4-förlusten i premiären mot Åtvidaberg och 2-2-matchen mot AIK senast, slutade med sammanlagt sex insläppta mål och skarp kritik.

Men när Sandqvist trots två tveksamma ingripanden mot AIK fick förnyat förtroende mot Syrianska tackade han för förtroendet med en stabil insats.

Nytt självförtroendeLouay Chankos skott i sjätte minuten och Admir Aganovics nick från nära håll i 19:e krävde kvalificerade räddningar som gav Sandqvist nytt självförtroende.

Ändå handlade det mesta efter matchen om målet, det enda och helt avgörande. Det som Admir Aganovic klackade in i 83:e minuten efter att Samuel Wowoah orsakat en kontring med en blindpass rakt i gapet på Alessandro Silva Perreira som hittade Yussuf Saleh i djupet. Inlägget från vänsterkanten nådde Dinko Felic som chippade den över utrusande Jonas Sandqvist, Magnus Wikström och Daniel Bamberg till en helt fristående Aganovic.

– Jag hade inte kunnat göra något annat. Hade jag inte gått ut hade han varit fri och kunnat kliva in och ta skott, att försöka skära av vinkeln var enda alternativet, säger Sandqvist.

Bortdömt målSandqvist hade också fått ta på sig en del av ansvaret om Magnus Wikströms självmål i 35:e minuten inte blivit bortdömt för offside. Wikström nickade bollen i eget mål på hörna och skyllde på sin målvakt.

– Sandqvist ropade till och fick mig att tveka, sa nämligen Wikström om situationen efter matchen.

Jonas själv var mest nöjd med att målet, där Syrianskas Dinko Felic enligt domaren stod offside trots att han inte märkbart påverkade spelet, blev bortdömt.

– Jag har faktiskt ingen aning om det var offside eller inte, säger Sandqvist.

Formen på vägTrots det, och trots målet, var Sandqvists insats en av de bättre av en ÖSK-målvakt den här säsongen. Därmed lär skåningen få förnyat förtroende mot Gefle på onsdag.

– Det kändes okej en stor del av matchen i dag. Formen har varit si sådär men börjar komma nu. Man måste få förtroende och spela matcher för att komma upp i nivå, säger Sandqvist.

Har målvaktsbytena stört både dig och Tomer Chencinski, borde ÖSK ha satsat på en av er istället?– Klart jag hade tyckt att det var skönare med trygghet, men jag kan inte svara vad Tomer tycker. Du får fråga honom.