Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TUAB tror på alliansen

Tuab, Tredingen utveckling AB, vill satsa på Föreningsalliansen som framtida entreprenör för bowling och restaurang i evenemangshallen.

Det beslutet tog Tuabs styrelse i onsdags. Då fanns tre intressenter kvar av ett tiotal från början.

Förutom Frövi judoklubb består alliansen av Linde Volley, Stråssagynmnasterna och Lif Lindesberg.

– Vi tog beslut om en avsiktsförklaring att jobba vidare med alliansen. Den är en grund för att jobba vidare med avsikten att få till ett avtal, säger Anders Larsson (C), styrelseordförande i Tuab.

Kommunens utvecklingschef Kjell-Eric Eliasson och Tuabs vd Roger Sixtensson har nu styrelsens uppdrag att jobba mot ett avtal. Det finns en förhoppning om att ha detta klart innan maj månad är slut.

– En av de viktigaste detaljerna i ett avtal är att få tydliga ansvarsgränser, säger Larsson.

Björn Nyberg, representant för Frövi Judoklubb har tidigare berättat att alliansen avser att anställa branschkunniga medarbetare både till bowling och restaurang.

Alliansklubbarna representerar föreningar som kommer att ha arrangemang med många deltagare i hallen.

– Därför tror jag att det blir bra att så att säga ha allt under samma tak. Att kringverksamheten fungerar bra är viktigt. det räcker inte med bra sportsliga evenemang, säger Björn Nyberg.

För alliansen står närmast på dagordningen att starta ett gemensamt bolag.

– Det finns tankar och kontakter på lut både för bowling och restaurangen, men första av allt måste vi ha ett starkt bolag med rätt personer i, säger Nyberg.