Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff Dif-debut för Stellan

0-6 i baken. Stellan Carlsson och Andreas Ljunggren-Eriksson kunde knappast ha fått en värre debut i Degerfors.

– Nu kan det bara bli bättre, säger ”Ante”.

Degerfors IF har bara gjort två värvningar inför årets superettasäsong.

I träningsmatchpremiären mot Djurgården startade Andreas Ljunggren-Eriksson och Stellan Carlsson på varsin kant. Knappast den mest tacksamma debuten man kan tänka sig när Djurgården rullade ut Degerfors och utklassade gästerna med 6-0.

Började piggtStellan kom runt på kanten och hade ett par inlägg första tio minuterna men fick sedan i princip bara koncentrera sig på defensiven, medan Andreas var mer delaktig i det lilla offensiva Degerfors ändå åstadkom senare i matchen.

– Det blev väldigt mycket försvarsspel i dag, Djurgården var mycket bättre helt enkelt. Men när jag väl hade bollen tycker jag att det gick helt okej, säger Stellan som blev utbytt mot Christophe Lallet i 65:e minuten.

Andreas fick spela hela matchen på vänsterkanten, men tyckte inte att han kom riktigt till sin rätt.

– Det gick väl okej, men jag behöver komma med i spelet lite mer och förstå exakt hur de vill att jag ska spela. Det var ju ingen rolig premiär, men det är skönt att ha gjort sin första match i varje fall, säger ”Ante”.

DIF-tränaren Patrik Werner var mest nöjd med Ljunggren-Eriksson.

– Jag tyckte Andreas visade en del bra, medan Stellan fick inrikta sig mycket på försvaret eftersom Djurgården anföll mycket på den kanten, säger Werner.

”Kändes i benen”

Överlag lämnade 0-6-förlusten ändå en hel del i övrigt att önska av alla inblandade spelare.

Sedan finns det förstås ett antal förklaringar till den usla träningsmatchpremiären: Spelarna hade en tung träningsvecka bakom sig, de hade bara tränat på små ytor inne i Stora Halla, det var första träningsmatchen.

– Jo, jag kan säga att det kändes i benen. Men det var säkert inte bara vi som kört hårt den här veckan, så det ska vi inte skylla på, säger Stellan.

Andreas nöjde sig med att konstatera:

– Nu kan det bara bli bättre.

Matchfakta

Djurgården-Degerfors 6-0

Målen: 1-0 (21) Mattias Jonson, 2-0 (25) Petter Gustafsson, 3-0 (38) Kennedy Igboananike, 4-0 (53) Jonson, 5-0 (56) Jonson, 6-0 (81) Yosif Ayuba.

Varningar: 0.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.

Publik: cirka 100.

Degerfors lag: Sebastian Karlsson – Mikael Nilsson (69), Andreas Holmberg, Christoffer Wiktorsson, Marcus de Bruin – Sebastian Henriksson, Tobias Solberg (69) – Stellan Carlsson (65), Johan Bertilsson (75), Andreas Ljunggren-Eriksson – Peter Samuelsson (83).

Avbytare: Christophe Lallet (65), Emil Berger (69), Andreas Gunnarsson (69), Erik Nilsson (75), Johan Kristiansson (83), Fredrik Ahlman, Johan Wennberg, Jonas Bohlin (mv-res).