Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff Dif-debut för Stellan

0-6 i baken. Stellan Carlsson och Andreas Ljunggren-Eriksson kunde knappast ha fått en värre debut i Degerfors.

Annons

– Nu kan det bara bli bättre, säger ”Ante”.

Degerfors IF har bara gjort två värvningar inför årets superettasäsong.

I träningsmatchpremiären mot Djurgården startade Andreas Ljunggren-Eriksson och Stellan Carlsson på varsin kant. Knappast den mest tacksamma debuten man kan tänka sig när Djurgården rullade ut Degerfors och utklassade gästerna med 6-0.

Började piggtStellan kom runt på kanten och hade ett par inlägg första tio minuterna men fick sedan i princip bara koncentrera sig på defensiven, medan Andreas var mer delaktig i det lilla offensiva Degerfors ändå åstadkom senare i matchen.

– Det blev väldigt mycket försvarsspel i dag, Djurgården var mycket bättre helt enkelt. Men när jag väl hade bollen tycker jag att det gick helt okej, säger Stellan som blev utbytt mot Christophe Lallet i 65:e minuten.

Andreas fick spela hela matchen på vänsterkanten, men tyckte inte att han kom riktigt till sin rätt.

– Det gick väl okej, men jag behöver komma med i spelet lite mer och förstå exakt hur de vill att jag ska spela. Det var ju ingen rolig premiär, men det är skönt att ha gjort sin första match i varje fall, säger ”Ante”.

DIF-tränaren Patrik Werner var mest nöjd med Ljunggren-Eriksson.

– Jag tyckte Andreas visade en del bra, medan Stellan fick inrikta sig mycket på försvaret eftersom Djurgården anföll mycket på den kanten, säger Werner.

”Kändes i benen”

Överlag lämnade 0-6-förlusten ändå en hel del i övrigt att önska av alla inblandade spelare.

Sedan finns det förstås ett antal förklaringar till den usla träningsmatchpremiären: Spelarna hade en tung träningsvecka bakom sig, de hade bara tränat på små ytor inne i Stora Halla, det var första träningsmatchen.

– Jo, jag kan säga att det kändes i benen. Men det var säkert inte bara vi som kört hårt den här veckan, så det ska vi inte skylla på, säger Stellan.

Andreas nöjde sig med att konstatera:

– Nu kan det bara bli bättre.

Matchfakta

Djurgården-Degerfors 6-0

Målen: 1-0 (21) Mattias Jonson, 2-0 (25) Petter Gustafsson, 3-0 (38) Kennedy Igboananike, 4-0 (53) Jonson, 5-0 (56) Jonson, 6-0 (81) Yosif Ayuba.

Varningar: 0.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.

Publik: cirka 100.

Degerfors lag: Sebastian Karlsson – Mikael Nilsson (69), Andreas Holmberg, Christoffer Wiktorsson, Marcus de Bruin – Sebastian Henriksson, Tobias Solberg (69) – Stellan Carlsson (65), Johan Bertilsson (75), Andreas Ljunggren-Eriksson – Peter Samuelsson (83).

Avbytare: Christophe Lallet (65), Emil Berger (69), Andreas Gunnarsson (69), Erik Nilsson (75), Johan Kristiansson (83), Fredrik Ahlman, Johan Wennberg, Jonas Bohlin (mv-res).