Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff lördag för bandygäng

Jim Skoog sätter 1–1 i nätet bakom Derbys målvakt. Matchen är bara några minuter gammal och Hällefors bandyklubbs pojklag har precis kvitterat.

Lördagen innebar två hemmamatcher för HBK:s P13-lag.

Speldagen började dock inte bra. Gästande Katrineholm/Värmbol vägrade spela på Hällevi på grund av sprickor i isen. Katrineholmarna bytte om och åkte hem.

Med tre timmar till nästa match mot BK Derby från Linköping blev det nu full aktivitet på Hällevi. Isen spolades om, sprickor fylldes med vatten och snö och planen fick snabbfrysa.

– Det var kallt i natt och isen sprack när solen värmde, konstaterar Peder Ödmark från HBK.

På utsatt tid kan dock matchen mot Derby starta. Varsitt snabbt mål och ställningen är 1–1. Derby är det starkare laget, men HBK hänger med bra till 4–5. André Ståhl i HBK:s målbur jobbar riktigt hårt för att hålla bollen borta.

Så sätter Derby två i rad och till halvlek leder bortalaget med 7 mål mot 4.

Peder, Ulrika Andersson och Dennis Skoog samlar laget för ett taktiksnack i båset.

– André släpper returer från mål och ni måste vara med på dom, säger Dennis.

– Vi måste alla hjälpas åt runt målet, säger Ulrika.

HBK laddar om och ger sig ut på isen igen. Fortfarande är allt möjligt. Men med ett snabbt baklängesmål och sedan också en utvisning emot sig så faller spelet snart ihop för HBK-pojkarna. När domaren blåser av är slutresultatet 6–11 till BK Derby.

HBK:s pojklag har tidigare spelat poolspel på halvplan. I år har föreningen dock fått ihop ett godkänt lag för seriespel med elva man på full plan. Den 28 februari spelar HBK nästa seriematch, på Hällevi mot IFK Motala.