Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Tuffa beslut” är bara en ursäkt för dålig politik

Annons

”Ett tufft beslut för mitt parti” säger Jessica Ekerbring (S) kommunalråd i Örebro kommun, om beslutet att sänka försörjningsstödet med 400 kronor i månaden för en barnfamilj. Ingen köper den ursäkten, speciellt inte från de som en gång i tiden var Sveriges arbetarparti och som värnade om välfärden, men som nu säljer ut den bit för bit.

De som lever på försörjningsstöd har ingen annan möjlighet till egen försörjning, det handlar om arbetslösa utan rätt till arbetslöshetsförsäkring, det handlar om sjuka utan rätt till sjukpenning, det handlar om dig och mig. Vem som helst av oss kan på grund av olika omständigheter hamna i ett ekonomiskt krisläge.

Det spelar ingen roll att Örebro ligger över riksnormen, man sparar inte in på de som lever på existensminimum! 400 kr i månaden är 37 liter mjölk eller möjligheten till att sonen eller dottern kan vara med i fotbollslaget. I december fick större delen av Sveriges löntagare sin lön den 23 december, säkert även Jessica Ekerbring, som kunde spendera summor på att köpa julklappar till sina barn samt fylla kylskåpet inför långhelgen.

En stor del av försörjningsstödstagarna i Örebro blev dock utan ersättning. På grund av nya regler och tidsbrist hann inte ansökningarna gås igenom och därmed betalades det inte ut några pengar. Inte ens till nyår hade kommunen tagit sig igenom alla ansökningar.

Kom inte och prata om tuffa beslut, det är dåliga ursäkter för en dålig förd politik från partiet som en gång värnade om välfärden.

Hanna Carlsson

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel