Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tullamore Brothers

Annons

IRLÄNDSKT. Även om den keltiska musiken har sina rötter i såväl Wales och Skottland som mindre områden som brittiska Isle of Man, Cornwall, franska Bretagne, kanadensiska Nova Scotia och spanska Galicien, så är det Irland som tankarna främst går till. Och detta gäller i högsta grad för Örebrogruppen Tullamore Brothers, som firar 25-årsjubileum med albumet ”Still going wrong”, det tredje i ordningen.

Trots att det gått fjorton år sedan senaste albumet är formen väl bevarad. Förstärkningen av Kajsa Zetterlund på fiol och stämsång ger dessutom en extra touch och variation åt anrättningen. Annars handlar det mycket om huvudsångaren och gitarristen Olle Unenge, uppbackad av stränginstrumentalisterna Tommy Bender, Mats Lindström och Thomas Gustafsson på bland annat munspel och dragspel.

Ballader avlöser snabbare reels och polka, och de irländska folktonerna får stänk av nordisk folklore. Imponerande samstämmighet rakt över. Gästar gör irländska Junior Davey. En charmant produktion av Joacim Dubbelman.

Annons