Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tummen upp för gamla ÖSK

Vinden har vänt för ÖSK.
Andra raka segern – efter fem raka förluster.
- Vi har börjat att lägga den jobbiga tiden bakom oss, säger tränaren Sixten Boström.

Det var en lättad Sixten Boström som mötte pressen i en kokande barack strax efter matchen.

- Nu börjar man se det ÖSK som var tidigare. I den första halvleken hittade vi de ytor vi ville ha och rullade runt bollen bra. I den andra tappade vi lite, men vi gjorde allt för att behålla ledningen, säger han.

Helgjuten insatsEfter fem raka förluster har det nu börjat vänt för ÖSK. Segern mot Gefle var den andra raka i allsvenskan. Enligt ÖSK:s tränare Sixten Boström har laget börjat jobba tillsammans igen – som ett lag.

- Det ser mycket bättre ut nu än tidigare, det vill säga lagprestationen i sig. Alla jobbar både defensivt och offensivt nu, säger.

Varför gjorde inte alla det tidigare?- På grund av nya spelare som kanske inte riktigt tagit till sig det som gällt, och spelare som har varit på väg nånstans och lite andra saker. Det har varit en kombination av allting. Men nu känns det mycket bättre.

Något som verkligen klickade i idag, jämfört med tidigare, var spelet i backlinjen:

- De spelade jättebra idag. Vi hade lite problem på ytterbackspositionerna i den första halvleken. Men sen korrigerade vi det.

Jakten fortsätterImorgon öppnar transferfönstret. ÖSK är på jakt efter en central anfallare – och en mittback. Enligt uppgifter är ÖSK ute efter 21-årige mittbacken Eidur Aron Sigurbjörnsson från IBV Vestmannaeyjar.

- Jag har sett lite av honom. Han är en mest intressanta mittbackarna på Island just nu. Men jag vill inte uttala mig för mycket i nuläget, säger Sixten.