Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung debut för Samuelsson

Nyförvärvet Peter Samuelsson fick debutera från start borta mot Norrköping.
– Det är tungt. Men oavsett hur det går för laget kan jag lova att alltid ge 100 procent, säger han.

Hemma mot Kalmar fick Degerforsförvärvet ett långt inhopp efter paus. I Norrköping var han med från start på topp bredvid William Atashkadeh.

– I första halvlek tycker jag vårt samarbete fungerade bra. Vi kämpade tillsammans. Men efter paus blev vi för utspridda, säger Peter Samuelsson.

– För egen del är jag ändå hyfsat nöjd. Jag vann nio av tio dueller.

Passade William

I första halvlek hittade han också fram med en passning i djupled till Atashkadeh som kom i bra läge till höger i straffområdet. Men avslutet var lamt och mitt på Abbas Hassan.

I stället kunde hemmalaget kort före halvtid göra två mål.

– Två skitmål och det var tungt få med sig in i omklädningsrummet. Men vi sa till varandra att om de kan göra två mål så kan vi det också.

Men andra halvlek blev ännu mer misslyckad för ÖSK. Norrköping gjorde tidigt ett tredje mål och gästerna fick aldrig till några farliga chanser framåt.

– Vi slarvade och fick för långa avstånd inom laget. När de dessutom har några måls ledning behöver de inte stressa upp sig, analyserar Peter Samuelsson.

Aldrig botten som nu

Under sina år i Degerfors har han aldrig varit inblandad så konkret i en bottenstrid som ÖSK befinner sig i nu.

– Men jag fortsätter tro på oss. Vi måste slita stenhårt på varje träning och bara koncentrera oss på nästa match, inte tänka för långt framåt. Sedan borde vi få ett enkelt mål framåt någon gång, det behövs lite flyt.

Hur tycker du humöret i truppen är?– Det har varit bra stämning hela tiden. Klart vi är oroliga och alla förluster ger inga bra vibbar. Men vi har ett bra lag som ska kunna vända det här.

– För egen del kan jag i alla fall lova en sak: jag ska alltid ge 100 procent när jag får chansen på planen. Både offensivt och defensivt och oavsett hur resultatet är i matchen. Det är den egenskapen jag lever på.