Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tunga ÖSK-namn missar cupmatch

ÖSK vilar ett par tunga namn i onsdagens match i svenska cupen mot division 2-laget Norrtälje.

Varken Erik Moberg eller Robert Åhman Persson finns med i truppen när den regerande cupfinalisten inleder kommande säsongs cupspel med bortamatch mot BKV Norrtälje på onsdagen.

ÖSK-tränaren Alexander Axén förklarar varför:

- Det beror på att jag vill ha dem hundraprocentigt klara till nästa match. De är inte riktigt hundra men det är absolut ingen fara. De kunde gå för fullt på dagens träning.

Robert Åhman Persson förklarar:

 -En försiktighetsåtgärd. Jag är lite sliten och har haft problem med en baksida (av låret) som varit lite trött. Det var därför jag gick ut mot Sundsvall.

Christer Lipovac fick en smäll på tisdagens träning, som han avbröt, och är inte heller han med i truppen.

ÖSK gick ända till cupfinal i våras men föll mot IFK Göteborg med 2-1 på Gamla Ullevi trots ett ledningsmål av Ayanda Nkili.

- Vi försöker vinna allting vi är med på, svarar Axén på frågan om ÖSK tänker gå för fullt och inte spara sig inför den allsvenska slutspurten.

Marcus Pode, tillbaka efter avstängning senast, samt Carl Ekstrand Hamrén ersätter Moberg och ”RÅP” i truppen jämfört med senaste matchen mot Sundsvall.

Norrtälje ligger just nu på nionde plats i division 2 norra Svealand.

- De började bra i våras men har varit lite svagare på hösten. Det är ju deras livs match och den här typen av matcher blir alltid tuffa. När jag tränade Rynninge mötte vi ibland allsvenska lag i cupen och gjorde det ganska bra. Så jag vet vad en sån här match betyder när man är i division 2. Man vill verkligen jobba för att visa att man är bra så det kommer att bli en otroligt tuff match för oss, säger Alexander Axén.

ÖSK-truppen: Oscar Jansson, Jacob Rinne, Daniel Björnquist, Patrik Haginge, Eidur Sigurbjörnsson, Christoffer Wiktorsson, Carl Ekstrand Hamrén, Logi Valgardsson, Sebastian Ring, Martin Broberg, Daniel Gustavsson, Marcus Pode, Daniel Nordmark, Nordin Gerzic, Astrit Ajdarevic, Kalle Holmberg, Pär Ericsson, Jonathan Lundberg.