Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt fredagstest för Marcus

Marcus Ericsson hade en tung fredagsträning i Barcelona, och hade bara Force India- och Marussiabilarna bakom sig.

Annons

Marcus Ericsson tvingades avstå den första tidsträningen inför söndagens Europapremiär i formel 1, på Barcelona, för att Saubers tredjeförare Raffaele Marciello i stället skulle köra. Något som var uppgjort redan innan säsongen startade.

Något som knappast bidrog till att göra fredagens andra träning, den förste för Kumlakillen, bättre. Ericsson, som har Barcelona som sin favoritbana, satte ett långsamt förstavarv på den hårda däcksblandning och låste upp bromsarna och sladdade av på andra varvet. Sedan fick han stå länge i depå och vänta på att ge sig ut på de mellanmjuka däcken, men inte heller med den snabbare gummiblandningen gick det särskilt fort.

När träningspasset flaggades av efter 90 minuter hade Ericsson bara de långsamma Marussia- och Force India-bilarna bakom sig i rankningen över snabbaste varvtider. 16:e plats därmed, med stallkompisen Felipe Nasr en placering och knappt tre hundradelar framför. Regerande världsmästaren och VM-ledaren Lewis Hamilton, Mercedes, var snabbast av alla, med över fyra tiondelars marginal före Ferraris Sebastian Vettel och 1,5 sekunder före Ericsson.

GP-helgen i Barcelona fortsätter med en tredje tidsträning och ett kval på lördagen, och race på söndag.

Läs mycket mer i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!