Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turen blir trevligare med behagligt väder

 
Väderskolan
Visa alla artiklar

Visst blir grillkvällen, fisketuren eller picknicken mycket trevligare med behagligt väder?

Helst ska det vara sol, svag vind och behaglig temperatur. Är inte det, för de allra flesta, det väder man vill ha under de timmar man är ute och en upplevelse kan då ge ett mer positivt helhetsintryck. Skulle det spöregna eller blåsa för mycket kanske man väljer att stanna inomhus eller åka hem tidigare.

Vårruset gick av stapeln i Sundsvall och jag med fem kollegor ställde upp. Det var självklart viktigt vilket väder det skulle bli, som de flesta önskade vi oss inte regn och rusk. Vädret var även viktigt när det gällde urvalet av lagklädsel. Vi hade t-shirts med SMHI-loggan. Skulle det bli dåligt väder spekulerade vi om vi skulle få några mindre glada reaktioner från folk omkring oss.

En kollega berättade att hon hade haft ett paraply med företagets logga en regnig dag i södra Sverige och blivit utskälld av en pensionär för det bedrövliga vädret. Vi kom fram till, att blev det mot förmodan dåligt väder, skulle vi ändå ha långärmade tröjor på oss och neutralt springa vidare. Det blev en väldigt behaglig kväll. Sol, lättare molnighet, svag vind och en behaglig temperatur att springa i. Kvällen avslutades med fika i gräset, skratt och ömma benmuskler. Det här ska vi göra om nästa år!