Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tv-dokumentären om Marcus liv

Här är den - tv-dokumentären om formel 1-föraren Marcus Ericssons liv.

Annons

NA har tidigare berättat om tv-dokumentären med titeln "The driver who came from the cold" som hade premiär i Sky Sports förra veckan.

Det är Ericssons F1-team Sauber som ligger bakom dokumentären och ett filmteam har följt svensken under hans förberedelser inför årets F1-säsong.

Teamet har bland annat varit på besök i Kumla - "a place where time passes more slowly" - och intervjuat Marcus föräldrar Tomas och Kerstin, hans gamla lärare och barndomskompisar.

- Det är teamet som har bestämt sig för att göra en dokumentär om mig och min karriär och om mitt liv. Det är väldigt omfattande, säger Marcus till NA.

Varför valde de dig och inte exempelvis din stallkompis Felipe Nasr?

- Jag vet faktiskt inte... det är lite oklart. Det kanske är lättare eftersom jag finns i Europa och det är ett tyskt filmteam som gjort dokumentären. Det hade kanske varit svårare att åka fram och tillbaka till Brasilien och spela in.

Vad är syftet med filmen?

- Jag tror de ska sälja den till tv-kanaler. Som jag fattar det som är det bara ett avsnitt de ska göra, säger Marcus.

Marcus berättar om inspelningarna:

- De var med i Thailand först nån dag när vi tränade, sen har vi gjort en hel del på fabriken i Schweiz  och sen var de i Sverige några dagar och filmade när jag var hemma hos familjen och när jag fick träna med Örebro Hockey.

Marcus var i yngre år en lovande ishockeymålvakt och NA har tidigare berättat om hans träningspass med favoritlaget Örebro Hockey då han fick ställa sig i kassen i Julius Hudaceks tröja. I dokumentären intervjuas även Örebrostjärnan Daniel Viksten.

- Dokumentären handlar om hela Marcus liv. Som ny förare i teamet vill folk veta vilken typ av person han är, vart han kommer ifrån, vad han gillar. De vill lära känna honom, helt enkelt, sade producenten Janna Betten till NA i samband med Ericssons träning med Örebro Hockey.