Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tv-experten tror på Marcus

Tv-experten Janne Blomqvist tror att Marcus Ericsson kan slåss om segern i årets GP2-serie.
– Blir han topp-tre har han gjort en ruskig prestation, men Marcus har både bil och förmåga för att vinna hela mästerskapet, säger Blomqvist.

Annons

Janne Blomqvist har följt Marcus på nära håll under flera år och kommenterar alla årets GP2-lopp som direktsänds i både TV10 och Viasat Motor.

Blomqvist har stora förväntningar på den svenska racingkometen.

– Jag tror att Marcus har en jättechans att lyckas i år. Han har ett års GP2-erfarenhet och även om det inte funkade hos Super Nova-teamet så vann han ett race och samlade på sig kunskap som han har stor nytta av i år, säger tv-experten.

– Nu har Marcus hamnat i ett vinnarteam, iSport, som legat i toppen ända sedan GP2-serien startade 2005. De har på tester, och i Asienserien i vintras, visat att de är snabba.

Vad behöver Marcus slipa på för att bli en vinnare?– Han måste bli bättre på att kvala, att prestera supertider ur nya däck. Det gäller att vara topp-sex i kvalet för att slåss om poäng i racen.

Varför har han inte lyckats i kvalen?– Förra året fick han ta i jättemycket och överköra bilen för varje tiondel. Nu när han går tillbaka till en bil som är en sekund snabbare per varv så handlar det mer om finlir. Men ge Marcus ett-två kval så är jag övertygad om att han står i första startledet.

Hur viktigt är det att han lyckas i år för att formel 1 ska bli verklighet?– Det är ett jätteviktigt år i karriären. Det kostar 15-20 miljoner för en säsong i GP2-serien och Marcus har redan fått chansen under två år.

Blomqvist anser att årets GP2 är ett getingbo där 10-12 förare har chansen att vinna race.

– Marcus är en av de tolv, säger han.

Blomqvist konstaterar:

– Det är stora krav på de här pojkarna att leverera. De får bara 30 minuters träning och 30 minuters kval inför varje tävling. Totalt en timme vilket är extremt lite tid. Jämför med formel 1-förarna som tränar i fem timmar innan det är dags för tävling.