Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Franske "mittbacken" Damien Plessis stärker ÖSK:s fysik: "Behöver tuffa till oss"

NA sände live från Behrn arena.

ÖSK Fotboll har länge varit öppna med att de främst letar efter spelare på två positioner – anfallare och mittback. Näste nyförvärv in efter Filip Rogic, Johan Mårtensson och Yannis Mbombo, blev en mittfältare. Fransmannen Damien Plessis, som fyller 29 år i helgen, är dock tänkt att sättas på mittbackspositionen. Anledningen? Konstgräset.

Ja, mest har han spelat på mittfältet, men spelarens kvaliteter kombinerat med underlaget på Behrn Arena kommer enligt ÖSK:s ledarstab göra sig bäst längst bak i centrallinjen.

– Vi såg få bilder på honom som mittback, men det syntes att han skulle passa bra som det. Majoriteten av våra matcher är på konstgräs, och därför passar spelstilen in väldigt väl. Det är en stor, fysisk spelare och trots det väldigt rörlig och har bra passningsspel. Han kommer få en viktig roll i att äga boll och starta uppbyggnadsspelet bakifrån, förklarar sportchefen Magnus Sköldmark.

Efter en process på ungefär en månad, kunde Plessis slutligen anlända till Örebro under torsdagen för att sedan genomföra en läkarundersökning fredag morgon. När den var färdig skrevs kontraktet på och värvningen kunde göras officiell.

– Det är viktigt att han får en bra känsla av att komma hit. Vi ska ha i åtanke att han inte tränat med ett lag på en tid, så det är ingen spelare som vi direkt kommer säga att han är spelklar, säger Sköldmark och fortsätter:

– Han har ett starkt CV och har tillhört väldigt stora klubbar, så det finns en väldigt hög potential i honom. Jag är stolt och glad, och det är bra för ligan att den här typen av spelare kommer till svensk fotboll.

Storklubbarna ifråga är inga mindre än bland annat Lyon, Liverpool och Panathinaikos. Senast kommer dock Plessis från den portugisiska klubben C.S. Marítimo.

– Det är bra erfarenheter att ha med sig, för jag vet att när man kommer till ett nytt land och ska spela så måste man anpassa sig, säger Plessis.

En stor anledning till att ÖSK fick upp ögonen för spelaren var fysiken. Man ville ha en lång mittback, minst 188 cm – Plessis är 193. Han beskrivs också som stor och stark, vilket passar ett ÖSK som vill tuffa till sig något.

– Jag är glad att vara här. Jag känner inte till så mycket om svensk fotboll, men jag har pratat med sportchefen och fick en bra känsla. Nu får jag jobba hårt, träna hårt, och njuta av att vara här. Det blir lite skillnad från hur det var i Frankrike, men det är inte första gången jag spelar i ett annat land. Nu har jag fått en bra möjlighet och ska försöka ge något tillbaka, säger Plessis.