Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Här klipper polisen loss djurrättsaktivisterna – stor protestaktion vid slakteri

Djurrättsaktivister har kedjat fast sig vid ett slakteri i Attersta strax utanför Örebro. Polis är på plats och räddningstjänst är tillkallad för att hjälpa polisen.

Polis larmades strax före klockan 6 till ett slakteri i Attersta där djurrättsaktivister har kedjat fast sig på ett tak. En så kallad dialogpolis är kallad till platsen.

– Tanken är att vi ska via dialog ska försöka att lösa det här på ett smidigt sätt. Men just nu är de inte så pratsamma och jag tror att det här kan ta lite tid, Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Räddningstjänsten är också på väg till platsen för att hjälpa polisen att komma upp på taket där aktivisterna har kedjat fast sig.

– Läget är grönt, som vi säger på polisspråk. Det innebär att vi är där med patrull men att det är lugnt, säger Sjöström.

Djurrättsaktivisterna kommer från en organisation som de kallar Djurfront.

Organisationen skriver i ett pressmeddelande:

"Vi är här idag för att stå upp för alla djur som mördas på löpande band endast för hamna på någons tallrik. Det finns idag många alternativ till animalier så varför skulle vi då fortsätta att utnyttja och mörda djur? Hade det varit människor som behandlats som djuren inne på slakterier behandlas, hade de flesta kallat det för massmord eller förintelse."

Vid 08-tiden meddelade polisen att arbeta med att få loss aktivisterna påbörjats. Aktivisterna har inte visat några tendenser till våld, men vägrat dialog och samarbete, skriver polisen på sin webbplats. Med hjälp av bultsax kunde polisen klippa av kedjorna som aktivisterna satt fastkedjade med för att få loss dem.

NA har varit i kontakt med slakteriet, men de kan i nuläget inte ge några kommentarer.

Artikeln uppdateras.