Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Här kraschar örebroaren - i världens farligaste kurva

Här kraschar örebroaren Edward Sandström i världens farligaste kurva.

Annons

Edward Sandstöm var på väg mot en topplacering i 24-timmarsloppet på Spa i Belgien.

Men det som såg ut att bli en plats på prispallen tog slut mot däckbarriären vid utgången av Eau Rouge, en kurva som länge ansetts vara världens farligaste. Då återstod bar tre timmar och femtio minuter kvar av loppet.

– Det känns förstås för jävligt. Jag ville inte avsluta så här, säger Sandström i ett pressmeddelande.

Audi Sport WRT-förarna Edward Sandström, Marco Bonanomi och Laurens Vanthoor, som delade på styrningen, var med i toppstriden och låg trea när Sandström tog över bilen vid 12-tiden i dag. Men plötsligt stannade bilen på depåutfarten och många befarade tekniska problem.

– Det var säkerhetsbältena som åkte upp, så jag var tvungen att spänna åt dem. Det var då jag förlorade fokus, så i utgången av Eau Rouge gick jag för hårt över banmarkeringen och tappade greppet. Det var ju tur att säkerhetsbältena satt på i kraschen, säger Edward som undkom oskadd i kraschen.

– Det känns aldrig bra att krascha i slutskedet av ett långlopp, men nu när vi låg trea bakom andra Audi-bilarna och hade bra chans på topplacering så känns det extra illa. Men sånt här händer i racing, fortsätter örebroaren.

Se kraschen här!