Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV-känd familj tar över Alntorps ö

Det blir troligen familjen Hoelstad som tar över verksamheten på Alntorps ö. De har tidigare drivit Englas Skafferi i Lännäs och är kända från SVT-serien ”Familjer på äventyr”.

Annons

 – Det känns jättespännande, berättar Ingrid Hoelstad från familjens huslastbil på Nya Zeeland där de bor sedan sju år tillbaka och driver ett rullande kafé och bageri medan det är vinter här i Sverige. De bor halva året på Nya Zeeland och halva året utanför Nora, och har på så vis alltid sommar. Om somrarna här i Sverige har Inger och Ola Englund Hoelstad tidigare drivit kaféet och bageriet Englas Skafferi i Lännäs i många år, men valde att stänga och sälja huset.

– Vi stängde Englas Skafferi med intention att bygga upp den nånstans nån gång, så vi har magasinerat hela surdegsbageriet. Förra året hade vi lite paus, men i år kände vi att vi vill bygga upp det igen. Vi har alltid beundrat Nora för företagssamheten, den positiva andan, och vi har skojat om att nästa gång vi bygger det upp nånstans vill vi vara i Nora, berättar hon.

Så verkar det nu med största sannolikhet bli.

Allt som återstår är att teckna kontrakt med kommunen som är väldigt positivt inställd till de nya arrendatorerna. I mitten på maj flyger de hem från Nya Zeeland, och tanken är sen att de ska komma igång på ön så snart som möjligt.

Dessutom är familjen Hoelstad TV-kändisar. De deltog som en av äventyrsfamiljerna i SVT:s serie ”Familjer på äventyr” förra året och första säsongen. Filmteamet var med när familjen sålde och tömde huset i Lännäs.

– Och sedan följde de med oss hit till Nya Zeeland på vår sjätte resa, och filmade här nere i tre veckor, berättar Ingrid.

Familjen bor i Bovik vid Fåsjön om somrarna där Ingrid är uppvuxen, så Norakopplingen har funnits där hela tiden. De fick tips om att det var ledigt på Alntorps ö och att kommunen sökte någon som ville driva verksamheten där. Och på den vägen är det.