Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV-kock hjälper Norakrögare

Under fem dagar har tv-kocken Alexander Nilsson vänt upp och ner på Värdshuset. I kväll nyöppnas restaurangen för särskilt inbjudna och i maj sänds tv-programmet Kniven mot strupen om Alexanders omgörning av Norakrogen.

Annons

Under slutet av veckan har Strix television haft ett team i Nora för att spela in ett avsnitt av Tv3-programmet Kniven mot Strupen. Programmet går ut på att kocken Alexander Nilsson åker runt i landet för att hjälpa krogägare att vända motgångarna och locka fler gäster till sin restaurang.

I Nora har Alexander Nilsson besök Hassan Pirhayati, eller Ali som han vill kallas, på Värdshuset.

- Jag var jättenervös första dagen de skulle komma. Man vet ju att det är proffs som kommer och ska gå igenom allt man gör. Men jag hoppas ändå att de ska kunna hjälpa mig och att det ska komma något bra av det här programmet, säger han.

Kniven mot strupen är en svensk version av det brittiska "Gordon's kitchen nightmares", där kocken Gordon Ramsay försöker förvandla nedgångna restauranger till något ägarna bara kunnat drömma om. Alexander Nilsson har en gedigen bakgrund som kock, med restaurangskola och många år på olika guldkrogar i Stockholm och New York.

I fem dagar har Alexander Nilsson och tv-teamet varit på plats i Nora och jobbat med Ali och hans kock Dennis Karlsson. Vad de gjort och på vilket sätt den stränga tv-kocken föreslagit att Ali ska förändra Värdshuset vill Strix inte avslöja.

- Jag kan i alla fall säga att jag har hunnit tittat runt lite på restaurangutbudet här i Nora och jag hör att Noraborna gärna vill ha en bra restaurang att gå till, säger Alexander Nilsson.

- Men för att det ska gå att driva en bra restaurang i en stad som Nora krävs det att Noraborna går ut och äter, även vintertid, annars blir det svårt att få någon lönsamhet.

I kväll är det dags för den nypremiär där den som sett programmet vet att en grupp inbjudna vip-gäster brukar mötas av en delvis omgjord restaurang med en helt ny meny. - Premiärkvällen har vi fullbokat, men vi har gärna ”premiär” fler kvällar för alla er andra också, säger Dennis Karlsson.

För den som hellre sitter hemma i tv-soffan än följer Alexanders råd om att gå ut och äta så kommer programmet från Värdshuset att sändas i maj.

Annons