Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två dömda till fängelse och utvisning efter stöldförsök

En sen kväll i början av februari anlände tre män i en skåpbil till Örebro. Där bröt de sig in i en container i ett inhägnat område. Nu har två av männen dömts till fängelse och utvisning.

Annons

En kväll i februari såg ett vittne hur två män kapade ett hänglås till en container samtidigt som en annan man höll vakt. I närheten hade de parkerat den skåpbil de anlände med. I containern förvarades inget stöldbegärligt, så männen gick från platsen.

Polis anlände till platsen och spårade med hund. Kort därefter kunde de tre männen gripas i närheten av brottsplatsen. Männen är i 30-årsåldern.

En 29-årig man döms till fängelse i fyra månader samt utvisning för två fall av stöld och ett fall av försök till stöld. 29-åringen döms dessutom för två fall av stöld som inträffade i Västervik i januari.

En 31-årig man döms till fängelse i tre månader samt utvisning för försök till stöld. Dessutom döms en 30-årig man till villkorlig dom och 1500 kronor i dagsböter för försök till stöld.

De tre männen ska dessutom solidariskt utge skadestånd med 1 436 kronor. De två männen som döms till utvisning får inte återvända till Sverige förrän 2023.

Alla tre är tidigare dömda till villkorlig dom för stöld. 31-åringen är även tidigare dömd för häleri.

De förnekar samtliga gärningar.