Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två förare från MK Kopparberg ska köra landskamp

I september i samband med femte SM-deltävlingen i rally i Linköping är det premiär för en ny satsning i motorsporten: landskampen i rally. Två av landslagsförarna är från MK Kopparberg.

Annons

. – Det här är något helt nytt vi etablerar. En landskamp i rally mot Norge i år. Sedan är vår ambition att även kunna involvera de bästa förarna från Finland och Danmark, berättar Mikael Lindh, tävlingsarrangör för landskampen.

Landskampen ska köras i två klasser, 2wd och 4wd. I svenska 2wd-laget finns Mattias Ledin och Jacob Jansson, båda från MK Kopparberg. Landskampen ska inte förväxlas med landslaget i Svenska bilsportförbundet. Det här är en separat satsning som Lindh och Henning Isdal för Norsk TV-media, är initiativtagre till. Mikael jobbade förra året som koordinator för rally-SM. Nu satsar han på att få igång landskampen.

– I år blir det enbart två deltävlingar, i Linköping och i Hedemark i Norge. Men vår plan är att bygga ut landskampen till en kamp på asfalt, grus och snö under hela året.

Såväl Mattias som Jacob har öppnat starkt i SM i år med två segrar vardera efter två deltävlingar i sina tävlingsklasser efter två körda deltävlingar.

– Att få köra landskampen mot Norge ska bli otroligt kul. Redan när jag hörde om att det här var på gång i fjol kände jag att jag ville vara med, säger Mattias.

Deltagarna i landskampen kommer att starta direkt efter varandra i ordinarie SM-tävling för att alla ekipage ska få så likvärdiga banförhållanden som möjligt.

Det här är det svenska 2wd-laget: Mattias Ledin, Jacob Jansson, Emil Bergqvist, Markus Theorin och Mattias Adielsson.