Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två försökte frita gripen bråkstake

(UPPDATERAD 05:10) Två män försökte frita en 26-årig man som greps efter att han bråkat med en annan gäst inne på en krog i centrala Örebro i natt.

Polisen kallades till krogen på Kungsgatan vid 01.10-tiden efter att 26-åringen slagit den andre gästen och hotat denne. När poliserna anlände hotade 26-åringen dem med. Han satte sig på tvären när han skulle gripas och gjorde sig skyldig till våldsamt motstånd.

Det var i samband med att 26-åringen greps som de båda männen försökte frita honom. Fritagningsförsöket misslyckades dock, 26-åringen finns nu i polisens förvar. Han var berusad när han greps och har lagts in för tillnyktring i arresten. Han ska förhöras under morgonen när han har nyktrat till.

26-åringen misstänks för misshandel, olaga hot, hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Männen som försökte att frita honom misstänks för främjande av flykt. De har inte gripits, men är identifierade så polisen vet vilka de är.