Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två frågor efter den friande domen i Hjärstamordet

 
Rättegången Hjärstamordet
Visa alla artiklar

Som vanlig svensk medborgare har jag följt mordutredningen noga. NA:s journalister gjorde ett föredömligt arbete då de rapporterade ”live” från rättegången. Jag kan bara tänka mig hur koncentrerade de var tvungna att vara, för att förmedla ut vad som sades under rättegångens alla dagar! Till exempel att det blir rätt, hinna med och formulerar sig! De ska ha en stor eloge till sitt väl utförda arbete!

När så väl resultatet kom, drar det som en mörk svart sorti över det hela. Jag tänker, hur kan en mamma och kvinna mördas utan att en gärningsman fälls? Jag tror att vi är många som dessutom vill ha svar på följande två frågor:

1. Vad hände i polisens ledningscentral kvällen då samtalet ringdes in om ett hjärtskärande kvinnoskrik? Vad säger de/den som fattade beslutet att inte skicka en hundförare på detta? Hur tänkte man? Vad var så mycket viktigare vid denna tidpunkt, berätta?

2. Jouråklagaren som beordrade polisteknikern att avbryta undersökningen av den misstänktes bostad. Trots att den yrkeskunnige polisen kände att allt inte stod rätt till? Jouråklagare, berätta hur du tänkte och kom fram till detta beslut?

Avslutningsvis vill jag säga att jag hyser största respekt för polisen, fantastiskt kunniga medarbetare. Åklagarnas viktiga roll, beslut som ska fattas. Men, detta är två frågor som till en början måste besvaras! Slutligen, jag tycker inte man kan låta sig nöjas med detta resultat!

”Hjärstabo”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel