Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två kandidater föreslås dela på rollen som EFKs nya missionsdirektor

Linalie Newman och Ingemar Forss föreslås blir Evangeliska frikyrkans nya missionsdirektorer. Beslutet togs av EFKs styrelse vid ett styrelsemöte under lördagen.

"Vi är väldigt glada att vi nu kan presentera två så kompetenta personer. Vi tror att de tillsammans kan leda vår församlingsrörelse in i en ny tid", säger Owe Anbäcken, ordförande i EFKs styrelse, i ett pressmeddelande.

De två kandidaterna föreslås båda ha rollen som missionsdirektor men än är det inte beslutat exakt hur ansvar och befogenheter ska fördelas.

Linalie Newman, hemmahörande i Linköping, arbetar som pastor i församlingen Johanneskyrkan. Ingemar Forss, hemmahörande i Östersund, har en bakgrund som pastor och är idag rektor för Åredalens folkhögskola. Tidigare har de två arbetat tillsammans som vice ordförande i EFKs styrelse.

"Vi uppfattar att de har en visionär blick för EFKs framtid, och vi tror att de tillsammans har både kompetens och kapacitet att leda EFK. De representerar andlig erfarenhet liksom erfarenhet av att leda församling och av att leda och utveckla organisation. Vi djupt tacksamma att de ställer sig till rörelsens förfogande", säger Owe Anbäcken, i pressmeddelandet.

Den 10-11 maj nästa år under EFKs kongress kommer man att ta ställning till styrelsens förslag. 

Läs mer:

Förtroendekris i kyrkan gjorde Evangeliska frikyrkan faderslös

Nytt avhopp i Evangeliska frikyrkan – extra kongress ska reda upp krisen